BrowTycoon

Wat is Henna?  

Henna wordt gewonnen uit de Hennastruik, ook wel “Lawsonia Inermis” genoemd Het is een struik uit de kattenstaartfamilie (Lythraceae) die van nature voorkomt in Noord-Amerka, het Nabije Oosten en in India. De Hennastruik wordt al sinds circa 3500 voor Christus gekweekt.  Henna wordt ook vaak gebruikt voor cosmetische doeleinden: van de bloemen kan parfum worden gemaakt terwijl de kleurstof wordt gewonnen uit de groene herfstbladeren.

De Hennastruik wordt ongeveer 1 meter hoog en groeit het snelst bij temperaturen tussen de 35 en 45 graden Celsius. Momenteel is het gebied van Pali Rajasthan in India het grootste producerende gebied met meer dan 100 boeren in de stad Sojat.

Henna zal de structuur van het haar niet beschadigen, het is zelfs gezond voor het haar!

De kleuren komen tot stand (Henna is roodtint) doordat Henna poeder wordt vermengt met andere gedroogde planten. Zo ontstaan er meerdere kleurvarianten. Het is niet mogelijk het haar te bleken zoals bij chemische kleuring. Afhankelijk van het huidtype, de juiste mix verhoudingen, voorbehandeling en de nazorg kleurt de Henna tint tot 2 weken de huid en de haartjes, net zo lang totdat het haartje uitvalt!

Brows and More